Nu får Aarhus sin egen mobile kirke

Den er bygget på en trailer af store dele genbrugsmateriale – og den har både skib, alter og kors. Snart triller Aarhus’ nye mobile kirke ud på vejene - til festivaler, markeder, byfester – eller bare der, hvor mennesker mødes.

Det er en ny måde at bringe folkekirken ud til folket på, når Danmarks første mobile kirkevogn i folkekirkeligt regi, snart ruller ud på vejene i Aarhus. Den mobile kirke er bygget af Tiny Office på Aarhus Havn i tæt samarbejde med et udvalg af sogne i Aarhus Vestre Provsti.

Tanken er, at man med kirkevognen vil skabe grobund for nye møder og dialog med de lokale beboere, hvor vognen kommer frem, men også at kirken nu kan komme ud til dem, som ikke kan komme til kirken.

Der er i princippet ingen grænser for, hvor kirkevognen kan dukke op. Det kan være til nogle af Aarhus’ mange festivaler, til de mere lokale byfester, til sportsbegivenheder, markeder, musikarrangementer eller i alle mulige andre sammenhænge hvor mennesker mødes.

Essensen er, at man ønsker at komme i dialog med befolkningen. Det handler ikke kun om at bringe kirkens budskaber ud på en nye måde, men i lige så høj grad om, at kirken kan finde inspiration og ideer hos dem, der måtte komme forbi til en snak.

Vi er meget spændte på de samtaler, mobilkirken vil danne rum for og hvad de samtaler videre kan føre til og vi er i sognene enige om, at den skal bruges så meget som muligt. Den skal ud at være synlig hele tiden – og så skal vi nok sørge for, at vi ikke løber tør for kaffe”, siger Esben Andersen, der er provst i Aarhus Vestre Provsti, hvor kirkevognen hører til.

Kirkevognen tager sin jomfrutur fredag den 10. marts, hvor den ruller fra Tiny Offices værksted i Jægergårdsgade ca. kl. 9.00 og mod Åbyhøj Kirke, hvor man lander omkring kl. 10.30. Undervejs vil der være et lille stop ved OK-tanken på Silkeborgvej.

Ved Åbyhøj Kirke foregår den officielle ”åbning” af den mobile kirke. Alle er velkomne til at kigge forbi her, eller møde den rullende kirke undervejs på ruten.

Materialer i udvalg:

  • Alteret er bygget af genbrugspap
  • Bordpladen er lavet 70% genbrugs-sengelinned
  • Korset er med tørret mos fra Norge
  • Hynden i Skibet er lavet af genbrugslæder fra møbler
  • Beklædning med Superwood fra det nordiske granbælte
  • Skibet er bygget af douglastræ skovet syd for Aarhus
  • Væggene isoleret med græs fra belgiske parker, beklædt med akustik-materiale og kalkede
  • Gulvet er sildeparket af eg